“Ölelj át!” kapcsolatgazdagító program pároknak (online)

A progamról

A szerelem kiszámítható, fenntartható, és egész életen át gyakorolható művészet. Sue Johnson “Ölelj át!” című könyve alapján kidolgozott program, amelyen megtanulhatjátok, hogyan kerüljétek el a csapdákat, és hozzátok létre azt az érzelmileg is biztos kapcsolatot, amelyre legjobban vágytok a szívetek mélyén.

Helyszín

A saját otthonotok, vagy olyan hely, ahol nyugodtan tudtok beszélgetni, van internet, és lehetőleg számítógépen/laptopon tudtok bekapcsolódni az alkalmakba. A Zoom felületet fogjuk használni.

Tapasztalatok az online formáról

 • “Teljesen rendben volt, az adott körülmények között (pandémia). Persze a személyes kontaktusok hiányoztak.”
 • “A vártnál sokkal pozitÍvabban működött számomra az online forma. Azt gondolom, ez elsősorban a kÍsérők érdeme: nagyon jó ritmusban, határozottan vezettek minket, és kezelték az online formából fakadó nehézségeket, hiányokat. Mindvégig biztonságban éreztem magam.”
 • “Nagyon klassz volt online,örültem a lehetőségnek.”
 • “Még jobbnak is találtam, mint a személyes megjelenést igénylő programot, kényelmes volt otthonról bekapcsolódni és kifejezetten örültem, hogy az összesített képernyőn egyszerre láthattam mindenki reakcióját.”

Mi történik?

 • Előadások hangzanak el, amit együtt hallgatnak a párok
 • Megnézünk egy videó sorozatot egy párról, hogy ők hogyan csinálták?
 • Párban beszélgethettek a témáról, kérdések segítségével
 • Kaptok személyes kísérést, támogatást, ha szükségetek van rá
 • Csoportban megoszthatjátok a tapasztalataitokat a feladatokról, de ez teljesen szabadon választott, nem kell megszólalni

Témák, amikkel foglalkozni fogunk

 • Ördögi párbeszédek felismerése, avagy hol fut zátonyra a szerelmünk
 • A fájó pontok megtalálása, amik mindig vihart okoznak
 • Visszatérés egy rázós pillanathoz, amiről még beszélni is nehéz
 • “Ölelj át!” beszélgetés, a közelség új megtapasztalása
 • Sérelmek megbocsátása, avagy a kiszáradt földből forrás fakad
 • Kötődés szex és érintés útján, ahol testi-, lelki vágyaink találkoznak
 • A szerelem megőrzésének, mélyítésének művészete

Időpontok

2021. szeptember 20. – november 8., nyolc hétfő este 18.30-21.00-ig

Mennyibe kerül?

A tréning teljes részvételi díja, tartalmazza Sue Johnson “Ölelj át!” című könyvének egy példányát, a beszélgetések alapjául szolgáló munkafüzet két példányát, – ezeket postán kapjátok meg a program kezdete előtt-, az alkalmankénti kísérést, és egy bonusz 9. alkalmat, egy 90 perces utótalálkozót:

20.000.-Ft/pár/alkalom, az alkalom előtt fizetve, vagy kedvezményesen

149.000.-Ft/pár/8 alkalom egy összegben fizetve jelentkezéskor

A tréning vezetői

Guba Imre
mentálhigiénés-, és szervezetfejlesztő szakember,
család-rendszer terapeuta, “Ölelj át!” csoportvezető

Guba Judi
családterapeuta, lelkigondozó,
“Ölelj át!” csoportvezető

Változott-e valami a kapcsolatotokban a program során?

“A program során sokszor éltünk meg mély összetartozást. Jobban értjük és ezáltal könnyebben elfogadjuk egymást. Nagyon jó megtapasztalni azt, hogy harmonikusabb lett a kapcsolatunk.” Dávid (33)

“A legfontosabb előrelépés az volt a számomra, hogy nyÍltan és őszintén tudtunk beszélgetni a kettőnk kapcsolatáról, minden fontos területen. Ez az őszinteség és nyÍltság azóta is töretlenül él közöttünk. Újfajta bizalom és megértés született a kapcsolatunkban, visszataláltunk az egymással kapcsolatos legmélyebb vágyainkhoz, felerősödött bennünk a vágy és a készség, hogy boldoggá tegyük egymást. Több öröm lett a kapcsolatunkban.” Márta (59)

“Erősödött a kötődésünk. Sokkal kevesebbet veszekszünk. Javult az intimitás.” Sándor (45)

“Megismerkedtünk az “ördögi párbeszéd” fogalmával és vita közben már tudjuk azonosítani, hogy most épp benne vagyunk (kijönni belőle természetesen még nem mindig tudunk, de haladunk 🙂 ). A megbocsátó beszélgetések nagyon jól sikerültek, úgy érzem, hogy néhány régi sérelmünkre végre végleg “pontot tehetünk”. Sok érzelmileg nehéz, de a kapcsolatunk működéséhez fontos beszélgetésünk volt a program során, amelyek a program nélkül valószínűleg nem történtek volna meg, ezekért hálás vagyok és biztos vagy benne, hogy hosszútávon építeni fognak minket.” Vivien (26)

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2021. július 31. A program hat pár jelentkezése esetén indul, így ha kevesebben jelentkeznek, az előleget visszatérítjük!

A programra való jelentkezés feltétele egy húsz perces beszélgetés hármasban vagy négyesben, valamint a részvételi díj előlegének (20%) befizetése.

Lemondás esetén a befizetett előleget augusztus 31-ig áll módunkban visszafizetni, későbbi lemondás esetén már nem.